veganvan

VeganVän

Annons

Vegansk smulpaj!


Enkel, söt och god vegansk smulpaj. Oj vad det blev efterrätter här. Men så får det bli på helgerna. Jag föredrar att baka något till barnen själv istället för godis. Jag försöker lära de att äta något gott behöver inte vara godis. Det kan vara att baka något eller kanske göra något kul med frukt. Och jag måste säga att det går vägen. Vi har inte köpt hem godis på flera veckor nu.

1 sats smuldeg till 6 portioner 

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havre
  • 2 msk socker
  • 100 g vegansmör

Blanda ihop det torra först i en bunke och sen knådar du ihop med smöret.

Smörj formen och i med bär eller frukt. Jag fuskade faktiskt och tog ekologisk jordgubb/rabarbersylt. Det blev supergott!

Använder du frysta bär så budra på en halv msk potatismjöl.

Fördela nu smuldegen över sylten eller bären och in i 20-30 min i 200 grader.

Servera med Oatlys vaniljsås. Hoppas det smakar! :)

Tryck på hjärtat om du gillar inlägget. <3

Kommentarer
veganvan

Kommentera

Annons
stats