veganvan

VeganVän

Annons

Vegansk kärleksmums

God vegansk kärleksmums chokladkaka. Jag använder dadelsirap i detta recept och jag tror kakan blir lite mer seg av det. Är man ute efter lite fluffigare ska man nog använda strösocker men det står valen i receptet. 

Antal: ca. 2o

Tid: ca. 35 minuter

Förvaring: kyl eller frys

Ingredienser: 

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 2 dl mjölk – havre, cashew, mandel, soja
  • 2.5 dl dadelsirap (går också att ersätta med strösocker)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 1 dl kaffe
  • 2 msk kakao
  • 5 dl florsocker
  • + 1-2 dl riven kokos till garnering

Kakan: 

Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform med bakplåtspapper, 20×30 cm. (Jag använde en hel plåt och de blir lite tunnare och fler). Vill man ha de lite tjockare så använd bakform.

Smält smöret och rör ner mjölken.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.

Glasyr: 

Smält smöret i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.

Strö över kokos och låt sedan kakan stelna helt i kylskåp innan du skär den i bitar.


Receptet har jag lånat HÄR.<

Kommentarer
veganvan

Kommentera

Annons
stats