veganvan

VeganVän

Annons

Vegansk gulaschsoppa på mitt sätt.

Idag blev det en supergod vegansk gulaschsoppa till middag som gjordes på mitt eget sätt. Perfekt nu när höstdagarna utmärker sig. Soppan gillades verkligen av hela familjen här hemma. Speciellt barnen! Då har man lyckats.

6 portioner

  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili 
  • Rapsolja
  • 1 msk tomatpuré 
  • 12 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 2 msk spiskummin 
  • 1 tsk salt
  • 2 kryddmått grovmalen svartpeppar 
  • 7 mellanstora potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternacka
  • 3 dl torkade röda linser
  • Salt & peppar

Så här gör du:


  • Rensa bort fröna från chilin. Hacka löken, vitlöken och chilin fint. Fräs i lite rapsolja tills löken blir glansig och mjuk.
  • I med tomatpurén och fräs lite till. Häll i 12 dl vatten och buljongtärningarna.
  • Lägg nu i alla kryddor som paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.

  • Medans det kokar upp så förbereder du potatis, morötter och palsternacka. Skala och dela i mindre tärningar. Lägg i soppan efter hand som du blir klar.

  • I med linserna och koka i 30 min.
  • Smaka av med ev mer salt och peppar.
  • Späd ev soppan med mer vatten om det behövs och koka ytterligare 10 min till.
  • Klart! Ät soppan som den är eller med en klick iMat Fraiche. Servera gärna med en bit gott bröd.

Recept på tex orentaliskt bröd hittar du här. 

Tryck på hjärtat om du gillar inlägget. <3

Kommentarer
veganvan

Kommentera

Annons
stats