veganvan

VeganVän

Annons

Spenatgryta med ris och knaprig sallad

Här är en av mina favoriträtter som är Spenatgryta med inspiration från Irak som jag från början hittade via detta härligt recept. Den härliga och knapriga salladen har jag hittat på själv och den blev så himla god att jag bara måste dela med mig!

Men först hur man gör spenatgrytan. Du behöver följande för 6 portioner.

  • 900-1000g fryst hackad spenat (ta fram direkt så det hinner tina lite)
  • 2 dl kidneybönor (burk eller konserv)
  • 1 gul lök
  • 1 liten knippe färsk persilja
  • 1 liten knippe färsk koriander
  • 2 msk fryst dill
  • juice från 1 pressad lime
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk sju kryddor
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • Salt & svartpeppar
  • Olja til stekning

Börja med att hacka löken och stek den mjuk. 


Hacka persilja, koriander, dill och fräs ihop. Lägg i tomatpurén och fräs lite till. 

I med lime, vatten, buljong, spenat och i med bönerna när spenaten kokat upp.

I med 7 kryddor och smaka av med salt och svartpeppar. Koka i ca 20 min. (Använder man istället böner man blötlagt själv krävs längre koktid). Färdigt! Servera med ris och en god sallad.

Smaklig måltid! Salladen som jag hade till denna rätten hittar du recept till >här<

Roligt nog så gillar äldsta sonen spenatgrytan så mycket att han rensar hela tallriken medan minstingen tar typ en droppe på tallriken och nöjer sig med ris. 

Kommentarer
veganvan

Kommentera

  1. veganvan
    veganvan

    Tack så mycket! :) Jasså där ser man. Jag måste kolla upp lite persisk mat också. Det är så kul att laga mat och testa nytt!

  2. Gäst

    Åhh ser jätte gott ut! Grytan du gjorde liknar extremt mycket den persiska grytan kallad ”Ghorme Sabzi”.
    Hoppas det smakade!

Annons
stats